دکتر محمدمهدی کامیار در گفتوگو با خبرنگار شهرآرانیوز با اشاره به رابطه بیماری دیابت و مشکلات عروقی عنوان کرد: افراد دیابتی به علت اختلال در سوخت و ساز بدن، روند بیماریزایی بیشتری نسبت به سایر افراد دارند و یکی از مهمترین بیماریهایی که این افراد درگیر آن میشوند، آترواسکلروزیس یا تصلب شرایین است.
وی ادامه داد: هنگامی که رسوب چربی در جداره رگها آغاز میشود، تنگی عروق آغاز میشود تا سرانجام به انسداد رگها بینجامد. دیابت در این بین، نقش تشدیدکننده این گرفتگی رگ را برعهده دارد.
دکتر کامیار خاطرنشان کرد: آترواسکلروزیس پاها، رگهای خون رسان به قلب، کلیه و چشمها را تحت تاثیر قرار میدهد. در مورد پا، گرفتگی عروق میتواند سبب زخم پا شده و تا سیاه شدن آن پیش رود که در این حالت بیمار اصطلاحاً دچار «گانگرن» یا اختلالات پای دیابتی میشود.
فوق تخصص جراحی عروق تاکید کرد: مهمترین مسئله برای هر فرد دیابتی، کنترل دائم قند خون است. از موارد تشدید گرفتگی رگ میتوان به استعمال سیگار، رژیمهای غذایی پرچرب و استفاده زیاد از نمک و سابقه فشار خون اشاره کرد که اینها قطعاً برای بیمار دیابتی مشکلات بزرگی به وجود میآورد.
کامیار اذعان کرد: برای رفع مشکل گرفتگی عروق در درازمدت، ورزش همراه با رژیم غذایی سبزیجات و میوه موثر است. در کوتاه مدت، فرد دیابتی ضمن کنترل قند خون، باید تحت نظر پزشک غدد باشد تا از پیشروی دیابت به سایر نقاط بدن و اندامهای مستعد آسیب از دیابت جلوگیری به عمل آید.
این جراح و فوقتخصص عروق در پایان تصریح کرد: اگر بیمار دیابتی نتواند درگیریهای عروقی خود را درمان یا از بروز بیشتر جلوگیری کند، قطع پا کمترین عارضه و مرگ و میر براساس گرفتگی قلب و عروق، بالاترین حد آسیب عروقی ناشی از دیابت است که در انتظارش خواهد بود؛ بنابراین رعایت قند خون، ورزش و تغذیه سالم و معاینات کامل و دوره ای برای تمامی مبتلایان به دیابت لازم است.